Restaurang Gastrologik, Stockholm

Spännande rätter med säsongens bästa råvaror tillagas i Gastrologiks nynordiska kök. - Vi har ingen meny, vi förlitar oss helt på tillgång istället för efterfrågan. Vi lyssnar på producenterna och naturen och tillagar därefter, förklarar Jacob.

 

En stor del av Gastrologiks motto är att välja de bästa råvaruproducenterna för att kunna erbjuda gästerna den bästa måltidsupplevelsen, oavsett säsong.

 

Gastrologik bjuder på en gastrologisk resa, ständigt uppdaterad med nya mål, med DaloLindéns köksprodukter i bagaget.

 

- DaloLindéns rostfria bunkar i olika storlekar är oumbärliga för oss, avslöjar Jacob, och tillägger att kryddkvarnen från DaloLindén också är en storfavorit. Vi använder den till allt möjligt, torkad frukt, svamp och förstås till alla våra kryddor!

 

I 2013 års upplaga av Guide MICHELIN  har Gastrologik tilldelats  en stjärna, endast dryga året efter öppnandet. Sedan dess har restaurangen tilldelats flertalet stjärnor och utmärkelser. Stort grattis från DaloLindén till dessa duktiga kockar!

 

Stigs Bageri, Värnamo

Redan 1946 startade Stigs Café och Bageri i Värnamo. Idag driver Stigs ett tiotal olika caféer runt om i Värnamo och Jönköping. 

 

Bagare och konditorer på Stigs är några av dem som DaloLindén tagit hjälp av för att testa och utveckla nya produkter. Ett exempel på detta är proffsvispen som blivit ett av alla de redskap som är helt oumbärliga för konditorerna på Stigs.  

- Framförallt när det gäller konditoritillverkning så är det väldigt mycket som ska vispas. Även om mycket sker maskinellt så kommer man aldrig ifrån att vispa det sista för hand för att få till den där sista fluffiga touchen, berättar Anki Hansson, VD på Stigs Café.

- Även rostfria bunkar och köksmått är oumbärliga för oss. Det vägs, mäts och vispas hela dagarna så självklart blir det extra viktigt med bunkar och mått som håller hög kvalitet. Många av de rostfria bunkarna vi har här är säkerligen över 30 år gamla och fortfarande fullt funktionella, förklarar Anki. 

 

 Cookshop Allt i Kök, Malmö

Allt i Kök är butiken med tre köksentusiaster vars hjärtan klappar lite extra för moderna och funktionella köksredskap med bra kvalitet.

 

DaloLindéns pipsilar, köksmått och vispar är prydligt uppradade på hyllorna i butiken tillsammans med andra färgglada och rostfria köksredskap.

 

Utbudet är brett och utvalt med noggrannhet och känsla. - Det roligaste vi vet är att leta upp nya köksredskap och skapa nya möjligheter inom det vi gillar allra bäst:  mat och bak, både till vardag och fest! förklarar Claes.

 

Allt i Kök vänder sig till alla som vill hitta rejäla och klassiska produkter till sina kök, såväl hemmakockar som proffs. Bästsäljarna är av det klassiska rostfria konceptet.

- En klar favorit i DaloLindéns sortiment är för oss den rustika ballongvispen 35 cm och de traditionella trådvisparna såklart! Kavlarna i trä är också omtyckta, särskilt kruskaveln. Den vill alla brödbakare ha, tillägger Claes.

 

 

 

DALOlindén ab    silkesvägen 27, 331 53 Värnamo | tel 0370–69 55 30 | fax 0370–177 01 | info@dalolinden.se