Rostfritt stål

 

Rostfritt stål är ett material som är 100% återvinningsbart. Det är därmed ett miljövänligt material med mycket lång livslängd.

 

Vi använder endast rostfritt stål 18/10 (304) som innehåller 18% krom och 10% nickel. Detta borgar för problemfritt användande i de tuffaste restaurangmiljöer. Materialet är godkänt för kontakt med livsmedel och tål diskmaskin.

När stålet återvinns görs stora miljövinster i form av energibesparing och reduktion av miljöbelastning. Stålet avger inga utsläpp som påverkar luft, jord och vatten.

 

Stålets yta gör att det lämpar sig för tuffa miljöer och det har hygieniska egenskaper som gör att det lämpar sig särskilt väl för att komma i kontakt med livsmedel. Den hårda ytan försvårar för bakterier att få fäste, och det är helt neutralt mot födoämnen om rätt legering används. Det rostfria stålet vi använder är en legering som laboratorietestats och som används i restaurangmiljöer. 

 

Den största delen av Jonas rostfria produkter är trycksvarvade, en produktionsmetod som ger överlägsna ytor och förhållandevis lätta produkter - lättarbetat och lätt att hålla rent!

  

Se film visande vår produktion i Motala

 

18/10 - Jonas - Made in Sweden

  

Märkningen "18/10 - Jonas - Made in Sweden" på våra produkter garanterar svensk kvalitet, form, funktion och tradition.

 

"Jonas of Sweden" ger dig köksglädje och gör aldrig avkall på kvalitén!

 

DALOlindén ab    silkesvägen 27, 331 53 Värnamo | tel 0370–69 55 30 | fax 0370–177 01 | info@dalolinden.se